Limak tarafından yapılan yolda 85 metrelik göçük!

Yayın tarihi: 27 Mart 2021 Cumartesi 1:34 pm - Güncelleme: 27 Mart 2021 Cumartesi 5:48 pm

Düzce ile Zonguldak arasında ulaşımı sağlayan D-655 Karayolu Çiçekpınar mevkiinde dün akşam heyelan meydana geldi. Yolun Düzce istikametinde 85 metrelik bir bölüm çöktü. Yol dünyada devletten en fazla ihale alan firmalar arasında 2’inci sırada bulunan Limak Holding tarafından yapılmıştı.

​Düzce ile Zonguldak arasında ulaşımı sağlayan D-655 Karayolu Çiçekpınar mevkiinde dün akşam meydana gelen heyelan nedeniyle yolun Düzce istikametinde 85 metrelik bir bölüm çöktü. Çökme sonucu karayolu, çift yönlü trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri Şifalı Su mevkii ile Akçakoca Sapak mevkiinde yolu kesere araçların geçişine izin vermedi. İstanbul istikametine gidecek araçlar Sakarya- Kocaali yönüne, Ankara istikametine gidecek araçlar ise Zonguldak- Ereğli yoluna yönlendirildi.

Yolda oluşan hasarın boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gönderilen teknik heyet, 85 metrelik bir bölümde tamamen çöken yolda inceleme yapıyor. Ekipler, bağlantının sağlanması için alternatif yol oluşturmak için çalışmalara başladı.  Bu arada çökmenin yaşandığı bölüm, dron ile havadan görüntülendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada bölgede önce aşırı yağış nedeniyle çökme çalışmaların ardından yol açıldıktan sonra da heyelan yaşandığı ve aynı noktada tekrar hasar oluştuğu belirtildi.

Çalışmaların ivedilikle başladığı fakat yolun hem Zonguldak hem de İstanbul-Ankara yönünün ulaşıma kapatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunda heyelan nedeniyle yol çökmesi meydana gelmiştir. Bu sebeple yol her iki yönden trafiğe kapatılmıştır. Zonguldak-Akçakoca’dan İstanbul yönüne gidecek araçların Kocaali Sakarya istikametinden, Ankara yönüne gidecek araçların Ereğli Zonguldak yönünden gitmeleri gerekmektedir. Karayolları tarafından servis yolu yapımı çalışmalarına hemen başlanacaktır.”

LİMAK TARAFINDAN YAPILDI

Odatv’nin haberine göre göçüğün olduğu yolu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak Holding inşa etti. Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı şu an Nihat Özdemir’in kızı Ebru Özdemir yapıyor.

Limak Holding, AKP döneminde devletten aldığı ihalelerle sık sık gündem oldu. Dünyada devletten en fazla ihale alan firmalar arasında 2’nci sırada bulunan şirketin resmi internet sitesinde dün gece çöken yol, ‘tamamlanmış projeler’ başlığı altında yer alıyor. Sayfada yola ilişkin bilgiler yer alıyor.