Limak, elektrik dağıtım ve satışından çekildi

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 5:38 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 5:38 pm

Limak Yatırım, Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ ve Limak Uludağ Perakende Satış AŞ’nin hisselerini uluslararası yatırım fonu Actis’e devretti.

Limak Yatırım, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin bulunduğu Uludağ Bölgesi’nde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini sürdüren Uludağ Elektrik ve Limak Uludağ Perakende Satış’ın paylarının tamamının devri için Actis ile hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Dün (30 Eylül 2021) imzalanan sözleşme kapsamındaki hisse devri, Rekabet Kurumu, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu onayları ve ilgili diğer koşulların tamamlanmasının ardından gerçekleşmesi öngörülüyor.

Dünya’da Mehmet Kara’nın haberine göre, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, söz konusu hisse satış anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaklaşık 1 yıldan bu yana İngiliz yatırım fonu Actis ile Uludağ Elektrik’in hisselerinin devri için yaptığımız görüşmeleri tamamladık ve hisse devir sözleşmesini imzaladık. Yapılan bu anlaşmanın, özellikle altyapı yatırımlarında yabancı yatırımcıların Türkiye’nin potansiyeline olan ilgisinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Yabancı yatırımcı için yatırım yapılacak güvenli bir liman olarak görülen ülkemiz ve sektörümüzün önümüzdeki yıllarda da büyümesini sürdürmesini bekliyoruz. Limak Şirketler Grubu olarak bu satıştan elde edeceğimiz geliri, Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde yürütmeyi öngördüğümüz diğer projelerimize yatırmayı düşünüyoruz.”