Lilium uçan elektrikli araçların testlerine başladı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba 10:48 am - Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 10:48 am

Lilium taksi servisi seneye hayata geçebilir. Lilium Jet isimli araç saatte 300 km hıza çıkabilen, kanatlı ancak  dik iniş kalkış yapabilen bir araç.

Şehir içinde kullanıma uygun olan küçük boyutlu araç Almanya’da üretilecek. Aracın menzili ise 300 km. Yani bu “taksi” ile şehirler arası yolculuk yapılabilecek.

Eğer bir karşılaştırma yapmak gerekirse, uçan Lilium taksi servisi İstanbul’da kullanılacak olursa, İstanbul Bursa arasında 20 dakikada yoculuk yapmak mümkün olacak.

Ya da İzmir’e 1 saatte uçulabilecek ama havalimanında beklemedne, doğrudan evinizin bahçesinden veya semtinizdeki uygun bir açık alandan dakikalar içinde kalkış yapabileceksiniz. Uçan taksilerin günlük hayata etkisi böyle hissedilecek.

Şirketin Almanya’da 3 dönüm üzerine kurulu bir fabrikası bulunuyor ve testlerin sona ermesiyle seri üretime geçebilecek şekilde hazırlıklar tamam.

Şirket bugüne kadar 100’den fazla farklı güvenlik ve donanım testini başarıyla tamamladığının da altını çiziyor.

Facebook karanlık tema için düğmeye bastı!

Lilium Jet’in önünde şimdi yüksek hız denemeleri yer alıyor. Aracı yüksek hızda uçarken test edecek olan şirket böylece yüksek hız sırasında oluşabilecek sorunlar da tespit edilecek.