Liderlerin gündeminde ne vardı, 28 Şubat tarihi neden seçildi?

Yayın tarihi: 13 Şubat 2022 Pazar 9:27 am - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 9:27 am

Muhalefet partisi liderleri tarafından gerçekleştirilen toplantıda neler konuşulduğu ve mutabakat metninin açıklanacağı tarih olarak 28 Şubat’ın belirlenmesi merak konusu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Ankara’da 6 muhalefet lideri ilk kez bir araya geldi. Buluşma sonrası yapılan açıklamada üzerinde uzlaşıya varılan metnin 28 Şubat’ta paylaşılacağı duyuruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün ilk kez bir çalışma yemeğinde bir araya geldi.

“28 ŞUBAT BİR MESAJ OLARAK SEÇİLDİ”

Çankaya Belediyesi’ne ait Ahlatlıbel Tesisleri’nde “akşam yemeği” olarak organize edilen ve saat 19.15’te başlayacağı duyurulan toplantı 3 dakika gecikmeyle başladı. 5 saat 15 dakika süren buluşmada neler konuşulduğu ve mutabakat metninin açıklanacağı tarih olarak 28 Şubat’ın seçilmesi merak konusu oldu.

Odatv’den Talha Özmen’in aktarımına göre, parti yetkilileri mutabakatın açıklanacağı tarihle ilgili daha önce bir çalışma yapılmadığı ve bugün liderler arasında karar verildiğini belirtti. 28 Şubat tarihinin ise bir mesaj olarak özellikle seçildiği söylendi.

Yapılan görüşmede ’28 Şubat mağduru’ olarak kendisini tanımlayan Milli Görüş’ün şu anki temsilcisi Saadet Partisi ile “Herkesle helalleşeceğiz” diyen CHP’nin topluma somut bir yansıma olarak bu tarihi belirledikleri öne sürüldü.

Muhalefetten tarihi buluşma sonrası uzlaşı açıklaması

GÜNDEMDE İTTİFAK MESELESİ VAR

Liderlerin gündeminde ittifak meselesinin olduğu ifade edildi. Önümüzdeki günlerde partilerin genel başkanlarının yeniden bir araya geleceği gündemdeyken karar kılınan mutabakatın ilerleyen süreçte daha da gelişmesi ve diğer konuları da kapsaması masada konuşulanlar arasındaydı.

28 ŞUBAT SÜRECİ NEDİR?

28 Şubat süreci, Necmettin Erbakan’ın başbakan, Tansu Çiller’in başbakan yardımcısı olduğu 28 Şubat 1997’de yapılan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla “irtica”ya karşı başlayan ordu ve bürokrasi merkezli süreç.[1] Süreç, Erbakan’ın istifasına ve REFAHYOL Hükûmetinin dağılmasına yol açmıştır.

Tarihi fotoğraf karesine partililerden ilk yorumlar