Liderlerden ’30 Ağustos Zafer Bayramı’ mesajları; kim, ne dedi?

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2020 Pazar 11:17 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2020 Pazar 6:58 pm

Büyük Taarruz’un sonuçlandığı tarih olan 30 Ağustos’un 98. yıl dönümü ülke genelinde kutlanıyor. Liderler 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kutlama mesajları yayımladılar.

30 Ağustos’un 98. yıl dönümü ülke genelinde kutlanırken, liderler 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yayımladıkları mesajlarla kutladılar.

İşte liderlerin mesajları:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Milli Kurtuluş Savaşı sıradan bir savaş değildir. Egemen güçlere karşı yapılan bir savaştır. Yaşlısı, kadını, genci, erkeği, yani 7’den 70’e bir mücadeledir Milli Kurtuluş Savaşı. İşgale karşı yapılan bir savaştır. Sevri yırtıp atıp, bağımsız Türkiye’yi kurma savaşıdır Milli Kurtuluş Savaşı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum.

30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.

Bugün, milletçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle birlikte Büyük Zafer’in 98. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Büyük Türk Milleti, tarihimizde zaferlerle dolu bir ayı geride bırakıyoruz. “Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır” diyen Sultan Alparslan’dan bugüne kadar yurdumuz olan, bu muhteşem vatanın, bugün bir başka kahramanlık destanını kutluyoruz. Türk Milleti, 26 Ağustos 1071’den 851 yıl sonra, “Ecdadımız son sözü söyledi” diyerek, yine bir 26 Ağustos’ta taarruza geçti. Ve 30 Ağustos günü de, Türk tarihine yeni bir zafer armağan etti.

İşgal altındaki vatanımızı, yedi düvele meydan okuyarak istiklale kavuşturan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Vesileyle değişmez bir gerçeği, bir kez daha not düşmeyi elzem görüyorum; Malazgirt Ovası’nda dev bir ordunun üzerine yürüyen Bozkurt bakışlı Alparslan da bizimdir, Kocatepe’den işgal ordularının üzerine yürüyen mavi gözlü Bozkurt Mustafa Kemal de bizimdir. Türk tarihi, tıpkı vatan gibidir, bir bütündür ve parçalanamaz. Bu bizlere tarihin emridir, ecdadın parolasıdır. Parolayı tekrarlıyor, ‘Emir baş üstüne’ diyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Zaferin 98. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: İstiklal Mücadelesini, 30 Ağustos zaferiyle taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. #30AğustosZaferBayramı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: 98 yıl önce bugün, kahraman ordumuzun “Ya İstiklal Ya Ölüm!” parolasını şiar edinmesi sonucunda büyük imkansızlıklara rağmen, emperyalizme şiddetli bir tokat indirilmiştir. Bu zafer kendi içerisinde birçok önemli mana barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi bir milletin asıl gücünü oluşturan şeyin topundan tankından önce imanlı evlatlarının olduğu gerçeğidir.

Manda ve himayeyi kabul etmeyen, tam bağımsızlık yolunda canını vermeyi göze alan Milli Mücadele kahramanları, Anadolu’da icra edilmeye çalışılan Haçlı Seferini göğüslerindeki bu iman ile söndürmüşlerdir. Umut ediyorum ki; gelecek nesillerimiz Milli Mücadeleyi ve büyük zaferi bu şuur ile hakiki manada anlarlarsa coğrafyamız üzerindeki emperyalist emeller hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbî duygularla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: İkinci İstiklal Savaşı’ndayız. Bugün 30 Ağustos mevziisi, Doğu Akdeniz’dedir, Suriye ve Irak’ın kuzeyindedir, Kıbrıs’tadır ve Ege’dedir. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bilinçle ve esinle yine azimliyiz. Yine zafere ilerliyoruz.

30 Ağustos bayrağı yükseklere! Bugün 30 Ağustos mevziisi, Doğu Akdeniz’dedir, Suriye ve Irak’ın kuzeyindedir, Kıbrıs’tadır ve Ege’dedir. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bilinçle ve esinle yine azimliyiz. Kararlıyız, güçlü ordumuz ve büyük milletimizle yine zafere ilerliyoruz. #30Ağustos bayrağı yükseklere!