Libya’ya taşıdığımız radikal İslamcı vekalet savaşçıları – ZAMANIN RUHU

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 8:48 am - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 2:18 pm

Cüneyt Akman’ın sunduğu Zamanın Ruhu’nun bugünkü konukları, İletişim Bilimci – Gazeteci Sedef Kabaş, Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Emekli Amiral Türker Ertürk, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Avukat Celal Ülgen oldu.

Ertürk, bugün Anıtkabir’deki resmi törende Erdoğan lehine slogan atılmasına “Bugün Anıtkabir’deki görüntü gerçekten saygısızcaydı ve kabul edilebilir değildi ama organize edilmişti ve bindirilmiş kıtalardı. Ne için? İktidar bundan bile medet umar hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“Anıtkabir’de Erdoğan lehine slogan atanlar organize edilmiş ve bindirilmiş kıtalardı”

Pala, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı kuşkulu rakamları yorumlayarak, “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük olgu sayılarının hayatta karşılığının olmadığını çok rahatlıkla görebilirsiniz” ifadelerini kullanan Pala, “3-4 gün önce sosyal medyada yer alan birkaç rakama bakalım.

“İlginç olan şudur; Sağlık Bakanlığı bu iddiaların hiçbirini yalanlamadı”

Kabaş, bugün Anıtkabir’deki resmi törende Erdoğan lehine atılan sloganları yorumlayarak, “Eğer sayın Cumhurbaşkanı belirttiği gibi 30 Ağustos’a samimiyetle sahip çıkacak ve kutlayacak ise öncelikle kendisinden beklentimiz kendi resmi sitesi, Cumhurbaşkanlığı sitesinde bu nahoş girişimin, düşündürücü tavrın adeta reklamını yaparmışçasına haberini yayımlamak değil; tam tersine bu kişilerin kim olduğuna tahkikat başlatarak gerekli soruşturma sonrasında hukuki cezanın verilmesi olacaktır

“Erdoğan 30 Ağustos söylemlerinde samimi ise…”

Ertürk Libya iç savaşına mühahil olmamızla ilgili “Durum çok açık Libya’da sadece askerlerimiz yok Suriye’den Libya’ya taşıdığımız radikal İslamcı vekalet savaşçıları var. Türkiye Libya’da ki iç savaşa müdahil oldu bunun doğrusu müdahil olmamaktı. Türkiye Libya’nın bütünlüğüne oynamalıydı.”

İktidar AB’nin desteğiyle Türk askerine kumpas kuruyordu