Libya’da çoğu kimliği belirsiz 230 ceset çıkarıldı

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 9:24 am - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 9:24 am

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Asad Ahmad Khan, Libya’nın Terhune kentinde bugüne kadar çoğu kimliği belirsiz 230 ceset çıkarıldığını söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Asad Ahmad Khan, ibya’nın başkenti Trablus’un güneyindeki Terhune kentindeki çoğu kimliği belirsiz cesetlere ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcı Khan, UCM’nin resmi sosyal medya hesabından yayınlanan konuşmasında, Libya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından BM Güvenlik Konseyi’ne hitap ederek, konseye bilgi verdi.

Terhune’de gördüklerinin UCM’nin yargı yetkisine girdiğini belirten Başsavcı Khan, “Terhune’deki toplu mezarlardan en az 230 ceset çıkarıldı, bunlardan sadece birkaçının kimliği belirlendi. Terhune mağdurları ve aileleri ile görüşme imkanı yakaladım.” ifadelerini kullandı.

Terhune kenti, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerden 5 Haziran 2020’de kurtarıldı. O tarihten bu yana tespit edilen toplu mezarlardan hemen her gün cesetler çıkarılıyor.

Hafter’e bağlı “Kaniyat” milis grubu, kentteki toplu mezarların sorumlusu olarak biliniyor.