Libya’da alıkonulan 7 Türk vatandaşı yurda döndü

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 10:21 am - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 10:21 am

Libya’da yaşanan iç savaş döneminde 7 Türk vatandaşı alıkonulmuş ve teslim edilmiyordu. Dışişleri Bakanlığı, Libya’da iki yıldan bu yana alıkonulan yedi Türk vatandaşının serbest bırakıldığını açıkladı.

Libya’da yaşayan ve asılsız iddialarla alıkonulan 7 Türk vatandaşı, Dışişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Katar İstihbarat Teşkilatının iş birliğinde yürütülen operasyonla kurtarıldı. Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, “Libya’nın doğusunda alıkonulan 7 vatandaşımız, yürütülen yoğun temas ve çalışmaların neticesinde salimen yurda getirilmişlerdir” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, vatandaşların durumunun Trablus Büyükelçiliği ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından sürekli olarak takip edildiği ve serbest kalmaları için “yoğun gayret sarf edildiği” belirtildi. Dışişleri Bakanlığı, açıklamada “Vatandaşlarımızın serbest bırakılması sürecine katkı sağlayan tüm ilgili kurumlarımız başta olmak üzere Libya ve Katar hükümetlerine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’ye getirilen vatandaşların Libya’da çoğu lokantacılık sektöründe çalışan İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay olduğu açıklandı.