Libya Arap basınının ‘Türkiye askeri üs için liman kiraladı’ iddiasını yalanladı!

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 3:35 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 3:38 pm

Türkiye’nin, askeri üs kurmak için Libya’da liman kiraladığı iddialarına yalanlama geldi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamuda, Arap basınında öne sürülen iddiaya ilişkin “Gerçekleri yansıtmıyor” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin, Libya’nın Akdeniz kıyısındaki Khums şehrinde yer alan Khums Limanı’nı askeri üs kurmak için 99 yıllığına kiraladığına dair öne sürülen iddialara Libya’dan yalanlama geldi.

İddialarla ilgili Sputnik’e açıklama yapan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamuda, Arap basınında gündeme gelen haberlerin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

Söz konusu iddia, Arap basınına yer bulmuş ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Cihat Yaycı’nın başkanlığını yaptığı Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi’nin (TÜRK DEGS) sosyal medya hesabında paylaşılmıştı.

TÜRK DEGS’in X platformundaki paylaşımında, “Türkiye, Libya’da askeri üs kurmak için El Khums Limanı’nı 99 yıllığına kiraladı. Türk Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri’ne verilecek olan limanda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri üs kuracak. Kiralanan liman ile birlikte Türk deniz yetki alanlarına karşı da önleyici savunma ve aynı zamanda da ticari gemilerin güvenliğini sağlayacak” ifadeleri yer almıştı.

Türk kadını, Taksim metrosunda kadınların bacaklarını çeken Libyalı sapığın gözünü patlattı