Libra yenilgiyi kabullendi mi?

Yayın tarihi: 20 Nisan 2020 Pazartesi 8:04 am - Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi 8:04 am

Facebook Libra ile yapmak istediği dijital para devriminden vazgeçmiş gibi görünüyor. Zira, The Libra Association’ı oluşturan dev teknoloji ve finans şirketlerinin önemli bölümü birlikten ayrıldığı gibi kalanlar da söylem değiştirmeye başladı.

Libra ’ya karşı ABD hükumetinde oluşan güçlü defansı kıramayacağını anlayan The Libra Association, dijital para birimini bir tür Pay-Pal benzeri hizmete çevirmeye çalışıyor.

Buna göre, Libra uluslararası bağımsız bir para birimi olarak kendi değerlemesiyle çalışmayacak. Bunun yerine, “elektronik cüzdan” olarak hizmet verdiği ülkelerdeki yerel para biriminin güvenli şekilde taşınması için görev yapacak.

Libra

Bunun için de Libra’nın ABD Doları, İngiliz Pound’u ve Avrupa Eurosu karşısındaki değeri ayrı ayrı hesaplanacak ve farklı bir formülasyonla, Libra’nın değeri dünya ekonomilerine hükmeden bu para birimlerine göre şekillenecek. Yani Libra kendi başına bağımsız bir para birimi olamayacak. Değeri, dünya devletlrinin para politikalarına göre şekillenecek.

Zuckerberg’ün, üzerinde çok çalıştığı Libra’yı dünya devletlerine kabul ettirebilmek için başka bir çaresinin kalmadığı düşünülüyor. Bu haliyle Libra, dünya ticaretini ele geçirecek bağımsız bir para birimi olarak değil ama Pay-Pal’ın kabuslarına girecek bir para trasnfer aracına dönüşmüş olacak.

O zaman, Mark dünyayı ele geçirmek için bir sonraki planını hayat geçirmek üzere artık Libra’dan vazgeçmiş diyebilir miyiz?

Asus ZenBook Duo (UX481FL) inceleme. İki ekran bir arada!