LGS’deki ‘at sorusu’ tartışmasına eğitimciler noktayı koydu

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 1:11 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:26 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

LGS’de atların yürüyüşü ile ilgili bir soru sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kimi vatandaşlar soruya ‘skandal’ derken kimi vatandaşlar da mantıklı buldu. Uzmanlar soru hakkındaki görüşlerini TELE1’e değerlendirdi.

 

Türkiye genelinde 1 milyon 236 bin öğrenci Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’na girdi. LGS’deki sorular  meb.gov.tr adresinden yayınlanırken atların yürüyüş biçimlerinin sorulduğu soru sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada yapılan yorumlardan bazılarında sorunun gayet güzel bir mantık sorusu olduğu savunulurken bazıları ise aynı soruyu ‘skandal’ olarak niteledi.

LGS bitti! 1 milyondan fazla öğrenci ter döktü

UZMANLAR NE DEDİ?

Egitim-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş TELE1’e yaptığı açıklamada sorunun standartlar içinde olduğu ve Fen liselerine geçecek öğrencilerin Türkçe dilbilgisine göre elemek amaçlı sorulduğunu söyledi.

Kadir Toruş yaptığı açıklamada ” Soru görsel okumayla ilgili bir soru. Fen liselerine gidecek öğrencileri elemek için sorulan bir soru. ” Eğitimcilerin görüşlerini aktaran Kadir Toruş ” Çok zor değil diyorlar, eğitimci arkadaşlarım çok daha zorlarını biz çalışmalarda çocuklara çözdürüyoruz dedi. Yani o yaş grubu için anormal bir soru değil” ifadelerini kullandı.

Yetişkinler için sınav yazısı: LGS