LG Slide özellikleriyle ilgi odağı olacak

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 3:07 pm

Akıllı telefon pazarının köklü isimlerinden LG Slide isimli modeli için gerekli başvuruları yaptı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan LG’nin Rollable isimli modelinin farklı bir isimle satışa sunulacağı ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere biz de yaptığımız bir haberle LG Rollable’ın çalışma düzeni hakkında bilgi vermeye çalışmıştık. Katlanabilir ekranlı telefonların aksine, içe doğru rulo haline gelen ekran mekanizmasıyla dikkat çeken yeni LG modelini ismi de netleşti.

LG geçtiğimiz gün yeni modeli için bir patent başvurusunda bulundu. Buna göre Güney Koreli üreticinin yeni modeli Slide ismini taşıyacak. Peki Slide kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacak?

LG Slide

Sızdırılan bilgilere göre LG yeni modelini orta seviye teknik özelliklerle donatacak. Bu durumun temel nedeni ise ekran ve panel kısmında kullanılacak olan teknoloji. LG tamamen yeni bir teknoloji kullanacağı için teknik özellikleri orta seviyede tutarak fiyatı indirmeye çalışacak.

Güney Koreli şirketin yeni ekran ve panel teknolojisinin hayli pahalıya mal olabileceği söyleniyor. Dolayısıyla LG Slide’ın yüksek bir fiyatla satışa suluması pek de uzak bir ihtimal değil.

Yine de LG’nin nasıl bir politika izleyeceği şimdilik beli değil. Fakat fiyat oranını çok yüksek tutarsa Güney Koreli üreticinin işi biraz daha zor olacaktır.

LG’nin Slide modeliyle sektöre yeni bir nefes getireceği de tartışılmaz bir gerçek.

Qualcomm dahil 300 şirket Huawei ile çalışmak istiyor