LG, iPhone 14’ün selfie kamerasını üretecek

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 11:40 pm

Yeni iPhone modellerini eylül ayında piyasaya sürmeye hazırlanan Apple, son dönemde tüm teknoloji dünyasını vuran stok problemlerinden kaçınmak için önemli bir değişikliğe gidiyor. Amerikalı teknoloji devi, yeni iPhone’un selfie kamerasının üretimi için, normalde çalıştığı şirketlerden biriyle değil, Güney Koreli teknoloji devi LG ile çalışacak.

Normalde iPhone’ların selfie kameralarında kullanacağı parçalar için Japonya merkezli Sharp ile ya da Çinli teknoloji şirketleriyle çalışan Apple, yaşanan stok sorunlarını aşmak için bu kez LG Innotek ile çalışacak. Ancak bu değişiklik Apple’a pahalıya mal olacak. Güney Kore basınında yer alan haberlere göre Apple’ın selfie kamerası parçaları için normalde ödeyeceğinden üç kat daha fazla ödemesi gerekecek.

iPhone

 

iPhone 14’ün selfie kamerasının parçalarının seri üretimine başlamaya hazırlanan LG Innotek, iPhone için parça üreten ilk Güney Koreli şirket olacak.

Yeni iPhone’un selfie kamerası için LG Innotek ile çalışmak Apple’a pahalıya mal olacak olsa da bu ortaklık sayesinde iPhone 14’ün kamerasının normalden daha iyi olacağı söyleniyor. Zaten Apple, önünüzdeki yıl çıkacak iPhone 15’ten itibaren selfie kameraları için LG ile çalışmayı planlıyordu. Ancak yaşanan stok planları şirketin planlarını bir yıl önceye çekmesine neden oldu.

Electronic Arts, Apple ya da Amazon’a satılabilir