LG, Huawei ile böyle dalga geçti

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2019 Cumartesi 10:51 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2019 Cumartesi 10:51 am

LG resmi Twitter hesabı üzerinden Huawei ile Google arasındaki gerginliğe göndermede bulundu. İşte LG’nin Huawei’ye yaptığı inceden gönderme.

LG, Huawei ile dalga geçti. Huawei ile Google’ın bağları hafta başında sürpriz bir şekilde kopmuştu. Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında gerginlikten dolayı, ABD hükümeti Huawei’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini gerekçe göstermişti. Google’dan sonra Qualcomm, Intel, Broadcom ve en önemlisi ARM de Çinli firma ile olan ilişkilerini askıya almıştı.

lg

ARM’ın ilişkileri askıya alması demek Çinli firmanın Kirin işlemcilerini üretememesi anlamına geliyordu. Bugün ise Çinli firmaya Güney Koreli teknoloji devi LG’den de bir gönderme geldi. LG, resmi Twitter hesabı üzerinden attığı Tweet‘te; Google Asistan’a en iyi arkadaşının kim? sorusunu soruyor.

8 çekirdekli MacBook Pro performans testini ağlattı!

Google Asistan ise “Fazla ileri gitmek istemiyorum ama sanırım sen ve ben çok iyi anlaşıyoruz.” cevabını veriyor. Google ile Çinli firmanın gerginliğini değerlendiren LG, bu sayede müşteri kazanmaya çalışıyor.