LG akıllı telefon satışlarında muazzam bir satış başarısı elde etti

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 11:34 am

LG akıllı telefon satışlarını arttırdı. Akıllı telefon pazarından çekilme kararı alan LG, 2021’in ilk çeyreğindeki satışlarına ilişkin bir rapor yayınladı. İşte detaylar.

Uzun yıllardır akıllı telefon sektöründe hizmet veren LG, beklenmedik bir kararla sektörden çekildiğini açıklamıştı. Aslında LG’nin mobil bölümünde işler pek de iyi gitmiyordu. Fakat son dönemde üst seviyeye hitap eden farklı tasarımlara sahip modellerin tanıtılması, LG’nin bir süre daha akıllı telefonlar üretmeye devam edeceği şeklinde yorumlanmıştı.

Güney Koreli üretici akıllı telefon bölümünü sonlandırdıktan sonra elinde kalan ürünlerden bir an önce kurtulmak için son derece agresif bir fiyat politikası uyguladı. Öyle ki bazı modellerin fiyatı yarı yarıya düşürüldü. Hal böyle olunca da batan geminin malları misali LG 2021’in ilk çeyreğinde muazzam bir satış başarısı elde etti.

LG akıllı telefon

LG’nin batmasının temel nedeni zaten fiyat kalibresinin hayli yüksek olmasıydı. Güney Koreli bir diğer üretici olan Samsung’dan daha düşük bir marka algısı yaratmamak için fiyatlarını üst seviyede tutan LG, global pazarda Çinli şirketlerin baskısına daha fazla direnemedi.

Güney Koreli üreticinin önümüzdeki süreçte farklı pazarlara yönelmesi bekleniyor. Bu pazarlardan en gözde olanı ile OLED panel sektörü. LG şimdiden Apple ile masaya oturmuş durumda. Güney Koreli şirketin önümüzdeki dönemde akıllı telefon sektöründeki farklı firmalarla da iş birliği yapacağı dile getiriliyor.

F1 2021 oyununda Türkiye GP olmayacak!