Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto edenlere polis müdahalesi: HDP’li vekil tekerlekli sandalyeden düşürüldü

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 4:29 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 5:11 pm

Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP’li Leyla Güven’in tutuklamasını protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı, polisin müdahalesi sonucu HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu tekerlekli sandalyeden düşürüldü.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in tutuklamasını Fatih’te bulunan Aksaray Metro Meydanı’nda yapacağı basın açıklaması ile protesto etmek istedi.

Leyla Güven tutuklandı; “Çok çalışın, çabuk dönelim”

MA’nın haberine göre; açıklamadan saatler önce alan polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen aralarında HDK Eş Sözücüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Musa Piroğlu’nun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi meydana geldi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polis, açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. HDP’liler ise demokratik haklarını kullandıklarını belirterek açıklama yapacaklarını ifade etti.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis partililere müdahale etti. HDP’li vekiller de polisler tarafından darp edilirken, aralarında HDP İstanbul İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP’li iki vekile ‘Leyla Güven’ soruşturması