Leyla Güven’in evi abluka altına alındı

Yayın tarihi: 25 Nisan 2019 Perşembe 7:50 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2019 Perşembe 7:50 pm

169 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in Bağlar ilçesinde bulunan evi, zırhlı araçlar ve polislerce abluka altına alındı.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde bulunan evinin bulunduğu caddeye çok sayıda zırhlı araç, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve çevik kuvvet ekibi otobüslerle sevk edildi.

Yaşanan sıradışı hareketliğin, Leyla Güven’in evinin önünde basın açıklaması yapmak istendiğine dair alınan istihbarattan kaynaklandığı belirtildi.

Güven’in evinin önündeki hareketlilik ile ilgili kızı Sabiha Temizkan şöyle dedi:

“Evimiz hala abluka altında. Ablukanın nedenini biz de bilmiyoruz. Soran herkese teşekkürler, biz iyiyiz. İktidardan da artık polis yığınağı değil çözüm bekliyoruz.”

169 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı ve tahliyesi ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 169’ncu gününde.