Leyla Güven hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2019 Cumartesi 9:39 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2019 Cumartesi 9:44 pm

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında, parti binası önünde nöbet tutan anneler ile ilgili konuşması nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili  Leyla Güven hakkında “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Güven hakkında fezleke hazırlanarak TBMM’ye gönderilecek.

Güven, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Oraya giden anneler de bizim annelerimizdir. Anneler bizim kutsalımızdır. Hiçbir şekilde söyleyecek sözümüz yok. Bu annelere bu ülkeye kalıcı bir barış getirilmesi için çalışma düşer. Bugün iki anne kamuoyundan özür dileyerek geri çekilmişler. Bu devam edecek çünkü savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Bu sürdüğü sürece gerillaya katılım da olacak savaş da olacak çatışmalar da…” ifadelerini kullanmıştı.

Güven, “Bunların tamamının ortadan kalması için HDP mücadelesini yükseltiyor. Anneler çözümü savaşta ısrar edenleri kapısında aramalıdırlar. HDP var olduğundan bu yana hep çözümden, demokratik müzakereden ve Türkiye bütünlüğü içerisinde sorunun çözümünden yana oldu” diye konuşmuştu.

Bu sözler üzerine İYİ Partinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “HDP Milletvekili Leyla Güven’in dokunulmazlığı derhal kaldırılsın” denilmişti.

İYİ Parti, HDP’li Leyla Güven’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi