Lexus RX SUV Türkiye’ye giriş yaptı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 7 Haziran 2020 Pazar 5:30 pm

İlk olarak 1998 yılında firmanın ilk SUV modeli olarak tanıtılan ve oldukça dikkat çeken Lexus RX SUV her yıl yenilenerek ilgi odağı olmayı başardı. Aracın yeni sürümü Ankara ve İstanbul showroomlarında görücüye çıktı. Normal versiyonu 5 kişilik olan aracın RX L ismini alan sürümü 6 ya da 7 kişilik olabiliyor.

Lexus RX SUV’nin başlangıç fiyatı 801 bin TL.801 bin Türk Lirası’ndan başlayan fiyatlarla satılacak olan Lexus RX daha ince ve daha yuvarlak hatlara sahip olan tasarımıyla modaya uymayı başarmış. İç kısımda yer alan 12.3 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştırıyor.

Lexus RX SUV

Bu ekran aynı zamanda Apple Car ve Android Auto akıllı telefon bağlantı desteğine de sahip. 6 kişilik modellerde arka kısımda iki sıra halinde iki kişilik oturma düzeni mevcut. Her bir koltuğun kol dayama kolçağı unutulmamış. 7 kişilik versiyonda ise arka tarafta iki ve üç kişilik iki sıradan oluşan koltuk tasarımı mevcut.

Lexus RX SUV ürün gamında 2.0 litre hacimli, turbo motora sahip 238 beygir güç ve 350 Nm tork üreten RX 300’ün yanı sıra, kendi kendini şarj eden hibrit motor seçeneği de sunuluyor. RX’in 450h modeli, 3.5 litre hacimli, direkt enjeksiyonlu V6 benzinli motoru elektrikli motorla kombine ederek 313 beygir güç üretiyor. Aracın sahip olduğu Lexus Safety System + yayaları ve bisikletleri algılayabilen Ön-Çarpışma Sistemi ile birlikte çok daha olumlu sonuçlar veriyor.

BladeScan Adaptif Uzun Huzmeli Far sistemi yeni geliştirildi ve kullanıcının daha çok detay görmesini sağlıyor. Aydınlatma konusunda çığır açan bu teknoloji sürücünün yol üzerindeki tüm detayları görmesini kolaylaştırırken karşıdan gelen sürücülerin gözünü kamaştırma riskini de azaltıyor.

Samsung Galaxy Fold için yeni 4K güncellemesi!