Lexar NCard : Huawei telefonlar için geliştirildi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 6:07 pm

Huawei’nin desteğiyle hazırlanan ve saniyede 90MB’a kadar okuma hızı sunabilen bu kartlar, özellikle son dönemde gündemde. Lexar NCard işte bunlardan biri.

Lexar NCard : Huawei telefonlar için geliştirildi. Lexar, merkezi Amerika’da bulunan, taşınabilir belleklerden SSD’lere, RAM’lerden kart okuyucularına kadar “depolama” tarafında pek çok farklı çözüm sunan bir firma ve dediğimiz gibi Huawei, son yıllardaki akıllı telefonlarında NM hafıza kartı çözümünü tercih ediyor. Yakın zamana kadar da bu kartlara erişmek zordu. Hâlâ da microSD ile kıyaslarsak bu kartların bilinirliği ve erişilebilirliği daha az. Yine de, şu an elimizde iyi bir oyuncu var. Lexar, 64, 128 ve 256GB olmak üzere üç karttan oluşan NM ailesiyle yüksek performans sunuyor.

Lexar NCard

NM kart ile microSD kartlar arasında ne gibi farklar var?

NM kartlar, geleneksel microSD kartlara kıyasla yüzde 45 daha ufak boyutlarda, nano sim kartlarla neredeyse aynı boyutlardalar. Bu sayede de çift nano sim tepsisi bulunan telefonlarda, hibrit olarak kullanılabiliyorlar ve ekstradan bir tepsi gereksinim olmadığı için de bu sayede telefonların boyutları daha ufak olabiliyor, daha geniş pil tercih edilebiliyor ya da daha farklı teknik detaylara yer verilebiliyor. Okuma ve yazma performanslarına baktığımızda ise, eMMC 5.1 protokolü sayesinde hem veri okuma hem de veri yazma tarafında gayet performanslı çözümler sunduğunu söylemek mümkün.

Bize test için Lexar’ın 64GB’lık nano hafıza kartı geldi. Bu kartı Huawei’nin Mate, P ve Nova serilerindeki pek çok telefonda kullanabiliyorsunuz. Ek olarak, Honor akıllı telefonlarda da bu kartlar kullanılabiliyor.

Lexar’ın paylaştığı veriler, bu kartta saniyede 90MB’a kadar okuma ve 70MB’a kadar yazma yapılabileceği yönünde

Özellikle günümüz gelişen kamera teknolojilerini göz önüne alırsak, 60FPS’de 1080p ve 4K videoların performanslı çekilip kaydedilebilmesi ve paylaşılabilmesi için bu tip performanslı bir kart işinize yarayacaktır. Tabii fotoğrafçılık tarafında da yüksek çözünürlüklü görsellerden oluşan geniş bir arşiv yapabileceğiniz gibi, daha sonrasında bu arşivi hızlıca kontrol edip paylaşma şansınız oluyor.

Lexar NCard ‘ın 64GB kapasiteli versiyonu ülkemizde 191 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

OnePlus 8T özellikleri belli oldu!