Levent Gültekin’i Özer Sencar da yalanladı

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:20 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 2:57 pm

Abdullah Gül’ün ismini muhalefetin adayı olarak sık sık gündeme getiren Levent Gültekin’i Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat’ın yalanlamasından sonra bir yalanlama da Özer Sencar’dan geldi.

Halk TV yorumcusu Levent Gültekin, Medyascope’un YouTube kanalında Ruşen Çakır’ın konuğu oldu. Levent Gültekin, “Bekir Ağırdır anket koydu parti liderlerinin önüne. Abdullah Gül yüzde 60 ile kazanıyor diye. Erdoğan neden Abdullah Gül’e helikopter göndermek zorunda kaldı? Neden bir gece bir muhalefet partisi karar değiştirdi?” iddiasında bulundu.

Merdan Yanardağ Levent Gültekin’e arşiv görüntüleriyle yanıt verdi

Gültekin’in iddialarına ilişkin TELE1’de konuşan MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat,  bir anket firmasının liderlere isim önerisinde bulunmayacağını ve Bekir Ağırdır’ın deneyimli bir isim olduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

Gültekin’in Gül iddialarından sonra MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencar, Twitter hesabından 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül’ün ikinci tura kalması ihtimaline yönelik yapılan bir anket sonucunu paylaştı. Gültekin’in yüzde 60 ile kazanıyor iddiasına karşın Gül’ün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yüzde 23,1 ile seçimi kaybettiği görüldü.