Levent Gültekin’e saldıranlar kaçarken İçişleri Bakanı Soylu bakın kimi kutladı

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 9:12 pm - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 9:12 pm

Gazeteci Levent Gültekin 25 kişi olduğu iddia edilen bir grubun saldırısına uğradı. Olay üzerine açıklama yapması beklenen İçişleri Bakanı Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP Kadın Kolları’nın yeni başkanı olan Ayşe Keşir’i tebrik etti.

Gazeteci Levent Gültekin, Murat Sabuncu ile yaptığı programa katılmak üzere gittiği Halk TV’nin önünde 25 kişi olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradı. Canlı yayında saldırı hakkında açıklama yapan Gültekin, “Taksiden indim meydanda, durağa yürürken iki gençle göz göze geldim, fark ettim beni takip ediyorlar. Biraz hızlandım, onlar da hızlandılar. Ben geri döndüm, onlar da geri döndü. Biraz daha hızlandım kanala geleyim diye, kanala 100 metre kala sokağın ayrı köşelerinden 15-20 kişi saldırdı” ifadelerini kullandı.

Bu kaçıncı: Gazeteci Levent Gültekin’e saldırı

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Saldırı üzerine açıklama yapması beklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’nin yeni kadın kolları başkanı Ayşe Keşir’i tebrik etti. Soylu, “Taksiden indim meydanda, durağa yürürken iki gençle göz göze geldim, fark ettim beni takip ediyorlar. Biraz hızlandım, onlar da hızlandılar. Ben geri döndüm, onlar da geri döndü. Biraz daha hızlandım kanala geleyim diye, kanala 100 metre kala sokağın ayrı köşelerinden 15-20 kişi saldırdı” dedi.

MHP’Lİ SEMİH YALÇIN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Gültekin, geçen günlerde Halk TV’de yaptığı açıklamada Alparslan Türkeş’i eleştirerek, “Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor” ifadelerini kullanmıştı. MGP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gültekin’i hedef göstermişti.