Levent Gültekin’e bir yalanlama da MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat’tan geldi

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 4:32 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 4:32 pm

Abdullah Gül’ün ismini muhalefetin adayı olarak sık sık gündeme getiren Levent Gültekin’i Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın yalanlamasından sonra bir yalanlama da MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat’tan geldi.

Halk TV yorumcusu Levent Gültekin, Medyascope’de yayınlanan bir programda “Bekir Ağırdır anket koydu parti liderlerinin önüne. Abdullah Gül yüzde 60 ile kazanıyor diye. Erdoğan neden Abdullah Gül’e helikopter göndermek zorunda kaldı? Neden bir gece bir muhalefet partisi karar değiştirdi?” iddiasında bulundu.

Levent Gültekin’in bu iddiasını Konda Genel Müdür’ü Bekir Ağırdır, Twitter hesabından yalanladı. Ağırdır, “Ne o zaman ne şimdi, ne Gül için ne başka bir isim için ne anketimiz ne de liderlere önerimiz olmadı. Ne bizden böyle araştırma istendi ne de biz yaptık.”

BİR YALANLAMADA MAK ARAŞTIRMA’DAN

Levent Gültekin’in iddiasına bir yalanlamada MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat’tan geldi. TELE1’de Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu “Gün Ortası” isimli programına konuk olan Mehmet Ali Kulat, Gültekin’in ‘Abdullah Gül’ iddiası için konuştu. Kulat, “Bir kişinin böyle yüzde 60’larda çıktığı söylemek özellikle adaylık ortaya çıkmadan söylemek sağlıklı değil. Ciddi firmalar yapmaz böyle şeyler önce onu söyleyeyim. Özellikle Bekir Ağırdır gibi mesleğimizde başarılı biri yapmaz. Bir de Türkiye’deki 4 partinin böyle bir talebi olmadı. Öyle bir talep olmaz. Hadi siz bir anket sonucu getirin bir aday belirleyelim demez. Anketler fikir verir insanlara. Sadece sayılar değildir siyaset. O günün konjonktürü ve sosyolojik durumu çok etkildir. Sayın Abdullah Gül yarınlarda aday yapılır yapılmaz bilemem ama şu ana kadar geçen seçimdeki aday olma potansiyelinin çok gerisinde”