Levent Gültekin eski AKP’lilere kapıyı kapatan Gültekin Uysal’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 12:56 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 1:03 pm

Gazeteci Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın aday kriterlerinden rahatsız oldu. Gültekin, Uysal’ı sert ifadelerle hedef aldı.

Gazeteci Levent Gültekin Halk TV’de yayınlanan programda, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı hedef alarak sert ifadeler kullandı. AKP’den ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu savunan Gültekin, Uysal’a da “haddi değil” dedi.

Gültekin Uysal’dan ‘Haşim Kılıç’ iddialarına sert tepki

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığını sık sık gündeme getiren Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Cumhurbaşkanlığı aday kriterlerinde yer alan “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” sözlerinden rahatsız oldu.

CANLI YAYINDA HEDEF ALDI

Halk TV’de yayınlanan programda konuşan Gültekin, “Şu anda bir el Davutoğlu’nu ve Babacan’ı Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma operasyonu yapıyor. Bunu kimin yaptığını biliyorum. Hem de o masada kimin yaptığını biliyorum. Nerelere gidip Davutoğlu ve Babacan’ın aleyhine konuştuğunu, hain söylediğini biliyorum. Burada bir oyun var. Güğltekin Uysal, 60 bin oyla konuşacak hadde sahip değil. O masadakiler de biliyor bunu. Kemal bey de biliyor bunu.”

ABDULLAH GÜL’Ü SAVUNMUŞTU

Abdullah Gül’e yönelik Atatürkçülerin eleştirilerinin yanlış olduğunu savunan Gültekin, “Abdullah Gül’e Atatürk düşmanı demek çok büyük ayıp ve haksızlık. Atatürk düşmanı bir adamla ben oturup konuşmam. O adamla yan yana selam vermem.” demişti.

GÜLTEKİN UYSAL NE DEMİŞTİ?

“Türk Milleti’nin Cb Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var;
1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak,
2) Seçilebilirlik,
3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!
Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; ‘Akp veya birilerinin gönlü istedi’ diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!”

Gültekin Uysal eski AKP’lilere kapıyı kapattı