Levent Gök Uludere’de ‘Roboski’ kitabını imzaladı! “Erdoğan size söz verdiğinde ne olduğunu biliyordu”

Yayın tarihi: 27 Aralık 2022 Salı 7:52 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2022 Salı 8:08 pm

“Uludere Olayı” adıyla bilinen olayın 11’inci yılında, ölenler mezarları başında anıldı. CHP’li Levent Gök, burada hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelirken ‘Roboski: Uludere’nin Gözyaşları’ kitabını imzaladı. Gök ayrıca, “Recep Tayyip Erdoğan ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan ve “Uludere Olayı” ismiyle bilinen olayın 11’inci yıl dönümünde, hayatını kaybeden 34 kişi mezarları başında anıldı. CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Uludere Alt Komisyonu Üyesi Levent Gök, anma törenine katılırken yaşamını yitirenlerin aileleriyle de görüştü.

‘Roboski Katliamı araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

GÖK ‘ROBOSKİ KİTABINI İMZALADI

CHP Milletvekili Levent Gök, Şırnak Uludere’de bir araya geldiği ailelerle, bombardımanda yaşamını yitiren vatandaşların mezarına karanfiller bıraktı. CHP’li Gök ardından kısa süre önce olayı tüm yönleriyle kaleme aldığı “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabını aileler için imzaladı. Kitabın önsözünü yazan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Uludere için adalet vurgusu yapmıştı.

“ERDOĞAN İŞİN NE OLDUĞUNU BİLİYORDU”

Gök burada bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Bir büyük acıyı bugün de yaşamaya devam ediyorsunuz. 11 yıldır beraberiz, her anma töreninde ya da diğer zamanlar geldiğinde hep göz göze geldik, hep ağladık, hep birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Hepiniz umutla bu devletin sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti’nin birer yurttaşı olduğunu bilmesini ve adaletten pay almanızı beklediniz. Israrla adalet gelmedi. Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değil, şimdiki Cumhurbaşkanı, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu çok iyi biliyordu”

“DEVLETİN ÜST KADEMESİNİN SORUMLULUĞUNDA”

Gök konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT’inden Genel Kurmayına, bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine, şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’e kadar uzanan bir karar sürecinin sonunda alınan bir karardır bu”

Levent Gök Roboski’yi yazdı

 

NE OLMUŞTU?

2011 yılında alınan istihbarat sonrası savaş uçaklarının aldığı bombardımanı sonucu Uludere’de yaşları 13 ile 40 arasında değişen çoğu çocuk 34 kişi ölmüştü. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, “Uludere Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak” demişti.

TBMM Uludere Alt Komisyonu üyelerinden Levent Gök ise, Uludere Katliamı ile ilgili “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabını da yayınlamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaleme aldığı önsözde “Siyasal iktidarın görevi, bu yurttaşlarımızı kaçağa gitmeyecek ortamı yaratmaktır. Bu görev yerine getirilmemiştir. Ölen yurttaşlarımız bizim insanlarımız. Adalet büyük bir kavramdır, yüce bir kavramdır, soylu bir kavramdır. Adalet milletin vicdanı demektir” ifadeleri kullanılmıştı.