Levent Gök: Linç videosunun yeniden paylaşılması bir tehdittir

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 4:36 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 5:05 pm

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta linç edildiği görüntüleri izletmesini ‘tehdit’ olarak değerlendirdi.

CHP’li vekil Levent Gök, TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programının konuğu oldu. Cumhuriyetin 98’inci yıl dönümüne ilişkin konuşan Gök, “Kimse yurttaşlarımızın gönlündeki Atatürk bilincini Cumhuriyet sevgisini yok edemez” dedi. Erken seçim tartışmalarına değinen Gök, “Erken seçim ile bu ülke, Atatürk’ün arzu ettiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkacak hamleleri bir an önce gerçekleştirecek iktidarı kuracaktır.” ifadelerini kullandı.

“BU VİDEONUN YENİDEN PAYLAŞILMASI TEHDİTTİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta linç edildiği görüntülerin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AKP grup toplantısında izlettirilmesini ‘tehdit’ olarak değerlendirdi. Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç bin korumayla gezdiğini, kendisinin ise koruması olmadığını belirterek, ”Cumhurbaşkanı güvencede, bir ordu kuruyor. Ben buraya tek başıma geldim.” dedi. Linç esnasında Kılıçdaroğlu’nun yanında olan Gök, ”Saldıranların, bizleri tekme tokat dövenlerin,yumruklayanların, taş atanların sırtları sıvazlandı. Onlarla fotoğraf çektirildi, iyi ki yapıyorsunuz denildi. Cumhurbaşkanı Çubuk’taki linci meşrulaştırdı, tarafsızlığını bir kenara alarak devam eden yargılama sürecini etkileyen bir hamlede bulundu.” şeklinde konuştu.

Gök şöyle devam etti:

“Bir Cumhurbaşkanı bunu toplumun hafızasından silmek ister, bu videonun yeniden paylaşılması bir tehdittir. Bundan sonra başımıza gelecek her türlü olayın azmettiricisi Cumhurbaşkanı’dır. Ülkemizin tam bağımsızlığını, herkesin kendisini emniyette hissetmesini, barışın olmasını savunuyoruz. Dolar almış başını gidiyor, halkımız yoksul bunları dile getiriyoruz ama elinde her türlü kamu gücünü tutan, yönlendiren hedef gösteren bir cumhurbaşkanı var. ”

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na videolu tehdit