Lenovo çeyrek sonuçlarından oldukça memnun

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 6:08 pm

Lenovo Group, 2020/2021 mali yılı için tam yıl finansallarını açıkladı ve bazı etkileyici performanslar gösteriyor. Grup sağlam bir dördüncü çeyrek sonucu elde etti ve mali yıl için 60 milyar dolarlık geliri aşma konusunda bir dönüm noktasına ulaştı.

Kârlar ayrıca rekor kıran seviyeler gösterdi ve bu da Lenovo markasının gelişiminde doğru yolda olduğunu gösteriyor. Grubun işlerinde olağanüstü büyüme endeksleri kaydedildi ve şirket için sağlam bir görünüm yansıtıyordu. Aynı zamanda dayanıklılık, tutarlılık ve Grup genelinde sürdürülebilirliği sağlama becerisi gösteriyor. Lenovo Group, etkileyici ve rekor kıran finansal sonuçların yayınlanmasına neden olabilecek güçlü yetkinlik alanlarına çeşitlendirme yoluyla erişimini genişletmeye devam ediyor. Şirket, ileriye doğru güçlü performansını sürdürmeyi ve teknoloji pazarındaki trendlerin yarattığı büyüme fırsatlarını keşfetmeyi umuyor. Mali rakamlara yakından bakıldığında, Grup’un gelir tahakkuklarında %48’lik bir artışla 15,6 milyar $’a ulaşıldığı görülüyor. Bu arada, vergi öncesi kârda %392 gibi büyük bir artış ve vergi sonrası kârda %512’lik bir artış gözlendi.

lenovo

 

Finansal sonuçlar, Grubun çeşitli performans göstergelerinde mükemmel bir performans sergilediğini ve hissedarlarının bu yıl yatırımlarından bol getiri elde etmesinin beklendiğini gösteriyor. Lenovo hissedarları, 2020/2021 mali yılı için hisse başına 0.0309 $ temettü alacaklar. Lenovo’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yuanging Yang’a göre şirket, mali yılın son çeyreğinde neredeyse on yılın en iyi performansını sergiledi. Şirketin temel yetkinliklerine güçlü bir şekilde odaklanmasıyla 60 milyar dolarlık bir dönüm noktasına ulaştı. Büyüme modeli, diğerleri arasında dizüstü bilgisayarlar, tabletler, veri, bulut hizmetleri ve akıllı telefonlar dahil olmak üzere Grubun çeşitli bölümlerinden önemli katkılar sağladı. Ayrıca, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik’te gözlenen sağlam performanslarla, Lenovo’nun büyüyen küresel varlığını gösterdi. Şirket, bu güçlü performansı sürdürmeye çalışırken temel yetkilerinden yararlanmaya devam edecek.

Google Android gizlilik ayarlarını bulmayı zorlaştırdı