LeBron James bir ilki başardı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 11:13 am

ABD basketbol ligi NBA’da Los Angeles Lakers’ın formasını giyen dünyaca ünlü yıldız LeBron James, Forbes’in listesine girdi. James, aktif spor hayatı devam ederken milyarder olan ilk basketbolcu oldu.

NBA yıldızı geçtiğimiz yıl 121 milyon Dolar kazanmış ve servetinin değerini 1 milyar Dolar’ı geçmişti. Öte yandan NBA’in büyük oyuncularından Michael Jordan ise basketbolu bıraktıktan sonra milyarderler listesine adını yazdırabildi.

MİLYARDER OLMA HEDEFİNİ 2014 YILINDA AÇIKLAMIŞTI

2014 yılında GQ dergisine konuşan LeBron James milyarder olmanın hedeflerinden biri olduğunu aktarmış, “Açıkçası işimi genişletmek istiyorum. Umarım milyarder olabilirim. Bunun için heyecanlıyım” ifadelerini kullanmıştı. James, NBA’de en yüksek ücret kazanan basketbolcular arasında bulunuyor. Süper yıldız, NBA’de formasını giydiği Cleveland Cavaliers, Miami Heat ve Los Angeles Lakers’tan 385 milyon Dolar’dan fazla kazandı.

NBA yıldızı, basketbol haricinde ise 900 milyon Dolar civarında gelir elde etti. 18 yaşından itibaren Nike ile anlaşması bulunan NBA yıldızı AT&T, PepsiCo ve Walmart gibi büyük şirketlerle sponsorluk anlaşması imzaladı. LeBron James hali hazırda Premier Lig ekiplerinden Liverpool’un hissedarları arasında da yer alıyor.

Dikkat çeken sonuçlar! İşte UEFA Uluslar Ligi’nde gecenin sonuçları