Lavrov’dan müzakere açıklaması! “Şımartıyorlar”

Yayın tarihi: 11 Eylül 2022 Pazar 6:48 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2022 Pazar 6:49 pm

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Londra, Washington ve Brüksel’in Ukrayna’yı “şımarttığı”nı söyledikten sonra müzakereler geciktikçe anlaşma sağlanmanın zorlaşacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonda müzakere süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet Kanalı Rossiya 1’e açıklamalarda bulunan Sergey Lavrov; İngiltere, ABD ve AB’nin Ukrayna’yı “şımarttığı” değerlendirmesinde bulundu. Lavrov, müzakerelerde gecikme yaşandıkça anlaşmanın da zorlaşacağını söyledi.

‘AKTİF OLARAK DESTEKLENİYOR HATTA ŞIMARTILIYOR’

Lavrov, Kiev yönetiminin “müzakerelerin sadece Ukrayna’nın zaferinden sonra ve Rusya’nın Ukrayna topraklarından ayrıldığında olabileceğini” söylediğini hatırlattı. Lavrov bu sözler üzerine, “Bize şartlarını empoze ederek konuşmaya hazır olacaklar. Bu konuda onlar Londra, Washington, Brüksel tarafından aktif olarak destekleniyorlar, hatta şımartılıyorlar. Onların seçimi bu ise, özel askeri operasyon çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in belirlediği hedeflere nasıl ulaşılacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan Türk turist hazırlığı