Lavrov: Kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 2:01 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 2:02 pm

Askeri operasyondan sonra müzakerelere geri dönecekleri‘ni Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov “askeri operasyondan sonra müzakerelere geri döneceklerini” söyledi.

“Kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor” diyen Lavrov bununla birlikte, Ukrayna’nın mevcut hükümetini ‘demokratik’ olarak tanıma ihtimalini kendileri adına görmediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin ‘Ukrayna’nın tarafsız statüde kalmasını’ ele almaya hazır olduğuna dair açıklamaları için de “Yalan söylüyor” yorumu yaptı. Lavrov, Rusya’nın Ukrayna halkının bağımsız olmasını istediğini söyledi.

Lavrov, Kiev’le sadece Ukrayna ordusunun silah bırakması halinde görüşeceklerini söylerken, Moskova’nın ‘Ukrayna’yı neo-Nazilerin yönetmesini istemediğini’ de ekledi.

Lavrov, “Ateşkes olması lazım, ekonomik engellerin kaldırılması lazım, seçimlerin de Ukrayna’da doğru koşullar altında yapılmasını istiyoruz. Bu taleplerimiz yok edildi. Biz pek çok kez Kiev’i ikna etmeye çalıştık. Batılı meslektaşlarımızı doğru yöne çekmeye çalıştık, kilit araçları uygulayın dedik. Donbas bölgesinde dil hakkı verilmesi gerekiyordu, kimse bu sabotajı durdurmadı. Zelenski sabotajını sürdürdü. Batılı meslektaşlarımızdan istenenler vardı. Kimse bizi dinlemedi. Ben Batılı siyasetçilerin, diplomatların tutarlı bir biçimde sürekli Kiev’i baskı altında tutmasına inanamıyorum. Bu durum sonsuza kadar devam edebilirdi. Biz kenarda kalıp Rus dilinin baskı altına alınmasını izleyemezdik” diye konuştu.

Avrupa Birliği, Rusya’yı dolar sisteminde tutunca Kiev çok kızdı

Rusya ordusu Kiev’de! İşte dakika dakika tüm gelişmeler