Las Tesis davası | İddianamenin içinde suçlama dahi yok!

Yayın tarihi: 29 Nisan 2021 Perşembe 3:14 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2021 Perşembe 5:11 pm

Kadın katliamlarını protesto amacıyla Las Tesis dansı yaptıkları sırada “polisi çatışma ortamına sürüklemekle” suçlanan 24 kadının duruşması ertelendi.

İzmir’de “Las Tesis” eylemine katıldıkları gerekçesiyle haklarında açılan davada yargılanan 24 kadının duruşması görüldü. Bayraklı Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşma öncesi Kadın Platformu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Karabağlar Kent Konseyi adliye binası basın açıklaması yaptı. Duruşmaya Arzu Sert ve avukatı katılırken, yargılanan diğer kadınlar katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından ifade veren Sert, katıldığı eylemin yasal ve meşru olduğunu belirterek polisin eylem öncesinde gözaltı yapmayacağına dair güvence verdiğini ifade etti. Sert, suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 19 Ekim’e erteledi. (MA)

Dava öncesi açıklama yapan kadınlar, “Bizler içerisinde suçlamanın dahi bulunmadığı iddianame ile yargılanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Las Tesis’ dans protestosunda 6 kadına 3 yıl hapis istemi

“1 MAYIS’I LAS TESİS DAVASIYLA KARŞILIYORUZ”

Kadınlar öldürülürken yapılması gereken tek şey İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasıydı” diyen kadınlar duruşma öncesi, “Dünyanın hiç bir yerinde suç olmayıp Türkiye’de kadınların yargılandığı Las Tesis davası için buradayız. Yıllardır kadına yönelik şiddet son bulsun diye mücadele ediyoruz. Ama katillerin cezasızlığına rağmen bizlerin yargılanması kabul edilemez. Bizler içerisinde suçlamanın dahi bulunmadığı iddianame ile yargılanıyoruz. Hayatın her alanında mücadele ediyorsak yine mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar öldürülürken yapılması gereken tek şey İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasıydı. Bizleri şiddetle baş başa bırakanlar İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede imza çekti. Bizler şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. 1 Mayısı Las Tesis davasıyla karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.