‘Las Tesis’ dans protestosunda 6 kadına 3 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 12:36 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 3:52 pm

Şili’li kadınların başlattığı ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle gerçekleşen ve ‘Las Tesis”in benzerini Kadıköy’de yapan 6 kadın 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Şili’li kadınların “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle gerçekleştirdiği danslı protesto eylemi ‘Las Tesis”in benzerini Kadıköy’de yapan 6 kadın gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Kadınlar “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadıköy’de 8 Aralık 2012 tarihinde ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ isimli oluşumun organizasyonu ile Şili’de ve ülkemizde kadın hakları, kadınlara yönelik şiddet ve kadınlara yönelik cinsel istismar konularına dikkat çekmek amacıyla dans etkinliği yapıldığı hatırlatıldı.

“İHTARA RAĞMEN DAĞILMADILAR”

İddianamede, etkinliğe 280 kişinin katıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, etkinliği yönlendiren şüpheliler Ayşen Ece Kavas ve Fidan Ataselim’e bildirinin içeriğinde suç unsuru olabileceğinde ve dağıtımının durdurulması gerektiği söylenmiş, ancak grubun müzik eşliğinde aslen İspanyolca olan ve Türkçe’ye tercüme edilmiş bildirilerdeki şarkıyı söylemeye başladığı sırada kolluk tarafından 3 defa dağılmaları yönünde uyarıldığı, yasal uyarılara rağmen grubun dağılmadığı belirtildi.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLDİ

Gerçekgündem haberine göre, İddianamede Ayşen Ece Kavas, Fidan Ataselim, Nisa Kör, Seda Elhan Barbaros, Sevda Yeniköylü, Yaprak Okatalı’nın, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.