CHP’li eski vekil Ceyhun İrgil: ‘Lanetleri hep onlarla kalacak’

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 9:58 am - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 9:58 am

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin görülen davada karar çıktı. Kararın ardından CHP’li eski vekil Ceyhun İrgil’in Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına ilişkin Ali Tatar hatırlatmasında bulundu.

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin görülen davada karar çıktı. Mehmet Altan’ın beraati, tutuklu sanıklar Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın ise tahliyeleri sonrası  Ergenokon ve Bolyoz kumpas davasına ilişkin tepkiler de bir biri ardına gelmeye başladı.

CHP’li eski vekil Ceyhun İrgil, Ergenekon ve Balyoz kumpas mağdurlarının isimlerini tek tek sayarak, o dönem tetikçilik yapan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan hakkında ‘lanetleri hep onlarla kalacak’ demişti.  İrgil, dünkü  tahliye kararı sonrasında; “Ilıcak, Altan’lar meselesinde binlerce farklı yorum, görüş sevinenler, üzülenler doğru veya yanlış bulanlar, ben sadece Ergenekon kumpası ile ölen (ölüme) Ali Tatar’ın mektubunu biliyorum Onu ve çocuklarını hatırlıyorum başka bir şey demiyorum…” notunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

İrgil’in açıklaması şu şekilde:

“Kudret ellerindeyken
Ergenekon dava kumpaslarına çanak tutup, binlerce insanı hepsini hedef göstermişlerdi… Ve hepsinin masum olduğu ortaya çıktı.

Ölen
Ali Tatar
Kuddusi Okkır
Türkan Saylan
Cem Çakmak
Kaşif Kozinoğlu
Emcet Olcaytu
Murat Özenalp’in lanetleri hep onlarla olacak”

 

KUDRET ELLERİNDEYKEN
ERGENEKON DAVA KUMPASLARINA ÇANAK TUTUP, BİNLERCE İNSANI HEPSİNİ HEDEF GÖSTERMİŞLERDİ
…VE HEPSİNİN MASUM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

ÖLEN
ALİ TATAR
KUDDUSİ OKKIR
TÜRKAN SAYLAN
CEM ÇAKMAK
KAŞİF KOZİNOĞLU
EMCET OLCAYTU
MURAT ÖZENALP’İN LANETLERİ HEP ONLARLA OLACAK

— CEYHUN İRGİL (@CEYHUNİRGİL)