Lamborghini, İtalya’daki fabrikasını geçici olarak kapatıyor!

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 11:57 am - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 11:57 am

Lamborghini, koronavirüs nedeniyle İtalya’nın Bologna kentinde bulunan fabrikasını geçici olarak kapatacağını duyurdu.

İtalyan otomobil markası Lamborghini, İtalya’da bulunan fabrikasını koronavirüs nedeniyle geçici olarak kapatma kararı aldı. Şirket perşembe günü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Lamborghini çalışanlarının koronavirüsten ciddi anlamda etkilendiğini bu yüzden geçici olarak fabrikayı kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yıllar süren çalışma… Koronavirüs aşısı neden kabul görmedi?

Lamborghini CEO’su Stefano Domenicali yaptığı açıklamada, ‘Bu önlem, şu anda kendimizi bulduğumuz olağanüstü durumda, halkımıza karşı bir sosyal sorumluluk ve yüksek duyarlılık eylemidir’ dedi. ‘Hızla ve doğru esneklikle, halkımızla işbirliği yaparak ve doğru zamanda yeniden başlamak için durumu izlemeye devam ediyoruz.’

‘Turistik eğlence’ olarak beslenen binlerce maymunun koronavirüs savaşı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Çarşamba günü, 25 Mart’a kadar bakkallar, eczaneler ve diğer yerler hariç, ülkedeki tüm dükkanların kapanmasını emretti. Hükümet, fabrikaların ancak “önlemlerle” faaliyetlerine devam edebileceğini söyledi.

Lamborghini’nin otomobilleri için ikinci en büyük pazarı, virüsün ortaya çıktığı ve araç talebinin salgının ardından düştüğü Çin’dir. Geçen yıl, Çin anakarası, Hong Kong ve Makao da dahil olmak üzere, ABD’deki 2,374 teslimatından sonra ikinci olan Çin’de 770 araç teslim etti.

TBMM’de koronavirüs önlemi! 31 Mart’a kadar…