Lamborghini ’den, “büyük patronun” planlarına ters bir açıklama geldi

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 11:00 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 3:25 pm

Lamborghini ’den ilginç yakıt açıklaması. Fosil yakıtlı araçlar dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Son zamanlarda artan ve hızlanan bir şekilde, birçok otomobil markası fosil yakıtlı araç üretimini yakın zamanda sonlandıracaklarını ve benzin / dizel ile çalışan araçlar yerine elektrikle çalışan araç üreteceklerini duyuruyor.

Bu yenilenme çağının odağında yer alan isimse kuşkusuz Alman otomotiv devi Volkswagen. VW tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, bu şirketin 2025 yılına kadar otomotiv dünyasında elektrikli araç üretimi konusunda lider isim olmayı hedeflediği anlaşılıyor. Bununla birlikte VW’nin alt şirketi konumundaki Lamborghini hiç de büyük patron gibi düşünmüyor.

 

Lamborghini

Lamborghini’nin CEO’su Stephan Winkelmann tarafından bir Alman dergisine verilen röportajda şirketin en azı 10 yıl daha içten yanmalı motorla çalışan otomobiller üretmeye devam etmesinin umulduğu belirtildi. Bir başka ifade ile CEO Stephan Winkelmann, benzin veya motorin ile çalışan araçları 10 sene daha üretmek istediklerini dile getirmiş oldu. Ancak bu açıklama hem Volkswagen’in hem de dünyanın geri kalanın hedefleriyle uyumsuz.

Bilindiği üzere başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya genelinde pek çok ülke, gelecek 4-5 yıl içerisinde benzin veya motorin ile çalışan araç üreten şirketlere büyük baskılar yapacak. Bununla birlikte bazı ülkeler ki bunlardan biri de bizim ülkemiz, şimdilik elektrikli araç üretimlerine mesafeli yaklaşmaya ve geleneksel motor tipini desteklemeye devam ediyor.

Ferrari otomobiller akıllanmaya başlayacak: Teknoloji ve tasarımın birleşmesi