Labioplasti nedir?

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 3:37 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 3:40 pm

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan – Labioplasti

Cinsel sağlık ve estetik açısından tercih edilen bir işlem olan labioplasti cinsel organ içerisinde bulunan dudak yapılarının uyumsuzluğunun giderilmesi aşamasında tercih edilir. Bu yöntem sayesinde aynı zamanda dışa sarkmış bir halde bulunan iç dudak yapısının eski haline döndürülmesi mümkün olur.

Dr. Burcu Kardaş Arslan 09/03/1974 yılında Malatyada doğdu.

İstek Vakfı Florya Bilge Kaan Kolejinden 1992 yılında mezun oldu. 1998 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Almanyada Köln Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana bilim dalında ihtisasa başladı. İhtisas sırasında Detroit Wayne State Üniversitesi nde de çalışmalarda bulundu

2005 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık diplomasını alarak ihtisasını tamamladı.

İhtisası süresince İnfertil (kısır) hastalarda VEGF molekülünün IVF (tüp bebek) başarısı üzerine olan etkileri ve Endometriozisli hastalarda folliküler sıvı VEGF konsantrasyonlarının karşılaştırılması ile ilgili araştırmalara katıldı.

Uzmanlık Alanlarım;

● Kadın Hastalıkları & Doğum

● Gebelik Sonlandırma

● Genital Bölge Estetiği

● Kızlık Zarı Dikimi

● Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

● Jinekolojik onkoloji

● Menapoz

Labioplasti Neden Uygulanır?

Bu tür yöntemlerden birisi olan kızlık zarı dikimi dışında kadın cinsel organı ile ilgili başka işlemler ile bu yapının daha sağlıklı bir görünüm kazanması mümkün olur. Özellikle kadınların kendilerini iyi hissetmeleri aşamasında bu tür yöntemler ön plana çıkar.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Bu tür yöntemlerden birisi olan labioplasti yöntemi ile kadın cinsel organında bulunan iç ve dış dudak yapılarının ideal görünüme sahip olması sağlanmış olur. Aynı zamanda bu yöntemin uygulanması ile birlikte başarılı bir tedavi sağlanır.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Tercih edilen en iyi yöntem olarak Barbie görünümü kazandıran yöntemler ön plana çıkar. Labioplasti bu aşamada kişinin cinsel organının daha iyi görünümü imkânı sağlar.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

Çeşitli sağlık merkezlerinde kişinin cinsel organına uygulanan labioplasti yöntemi fiyatlar ortalama olarak benzerlikler taşır. Bu yöntemin uygulanması aşamasında hastanın beklentilerinin tam olarak karşılanması da önemlidir.

Birçok hasta bu görünüm nedeni ile kendini iyi hissetmez ve bu tür psikolojik etkileri ortaya çıkar. Bu nedenle de genital bölgede kadınların sıklıkla tercih ettikleri işlemlerden biridir labioplasti işlemi. Ayrıca günümüzde teknolojinin de ilerlemesiyle özel cihazlar ile uygun vakalarda ameliyatsız yöntemler kullanılarak dudaklarda ufaltma işlemi yapmakta mümkün olabilmektedir

Kürtaj Nedir?

İstenmeyen gebeliklerde kullanılan bir yöntem olan kürtaj yasal olarak gebeliğin 10. Haftasına kadar uygulanabilir. Bu yöntemin uygulanması çeşitli nedenlerden dolayı gerekebilir. Yasal sürelere uyulmak şartı ile uygulanan bir yöntemdir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Sakat doğumlar, ilaç kullanımı annenin durumu, ceninin durumu gibi nedenlerden dolayı bu yöntem karşımıza çıkar. Kürtaj yöntemi özellikle hastalarda bazen zorunlu haller olarak karşımıza çıkar. Hastaların tercihleri bu aşamada önemlidir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

İşleme karar vermeden önce gerekli muayenelerin yapılması önemlidir. Aynı zamanda yasal belgelerin hazır hale getirilmesi ve doktor muayenesinin yapılmasına bağlı olarak kürtaj yöntemi uygulanır.

Kürtaj Sonrası Neler yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Sonrasında bir müddet kanamalar ya da ağrılar devam edebilir. Ortalama olarak bu tür ağrılar ya da kanamalar ara ara olmak üzere kürtaj işleminden iki hafta sonraya kadar uzayabilir. Hastalar ağrı kesici kullanabilirler.

Kürtaj Fiyatları 2021

Sağlık merkezlerinde fiyatlandırma aşamasında farklı unsurlar ön plana çıkar. Buna rağmen sağlık merkezlerinde yaklaşık olarak aynı fiyatlar tercih edilir. Kürtaj aşamasında hastaların durumuna bağlı olarak farklı fiyatlar da olabilir.

Kızlık zarı nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kadınların cinsel organ yapısı içerisinde bulunan kızlık zarı ince ve ağsı bir yapı halindedir. Çeşitli nedenlerden dolayı kızlı zarı zarar görür ise kızlık zarı dikimi tedavisine gerek duyulur.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Tedavi öncesinde gereken tetkiklerin jinekolog uzmanları tarafından yapılması gerekir. Bu tür uzmanların teşhisine bağlı olarak kalıcı kızlık zarı dikimi işlemleri ile kızlık zarının eski halini alması mümkün olur.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Birçok yöntem bu aşamada kullanılır. En sık kızlık zarı dikimi yöntemleri arasında vajina daraltma yöntemi başta gelir. Diğer cerrahi yöntemler arasında flep yöntemi de kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkar.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Bazı hastaların en büyük korkusu dikim sonunda eski halin olacağı sorusudur. Kalıcı olarak yapılan kızlık zarı dikimi ile hastaların eski haline kavuşması sağlanmış olur. Bu şekilde İyileşme tamamlandıktan sonra ne zaman beraberdik yaşanırsa o zaman kişinin normal kızlık zarında olduğu gibi kanaması olacaktır.