La Liga rekor kırdı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2019 Salı 1:17 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2019 Salı 1:17 pm

İspanya La Liga kulüpleri transfere toplamda ilk defa 1 milyar avrodan fazla para harcayarak bir rekora imza attı.

Transfer döneminin tamamlanmasına iki aya yakın bir zaman olmasına rağmen kulüplerin harcadığı paralar önceki sezonları geride bıraktı.

La Liga kulüpleri ise şimdiden toplamda 1 milyar eurodan fazla para harcadı.

İspanya için rekor olan bu rakamda Real Madrid, Atletico Madrid ve Barcelona, transfer pazarında yaklaşık yüzde 70’lik bir paya sahip olarak öne çıktı.

Her üç kulüp de 2018 yazında transfere harcadıkları paranın bu yıl üzerine çıktı.

Kadrosunu Eden Hazard, Eder Militao, Ferland Mendy, Luka Jovic ve Rodrygo Goes ile güçlendiren Real Madrid toplamda 303 milyon euro ile transfere en fazla para harcayan kulüp oldu.

Katalan kulübü Barça ise Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Norberto Murara, Emerson de Souza ve Ludovit Reis transferleri için toplamda 236 milyon 250 bin euro ödedi.

Kadrosunda geçen sezona göre çok ciddi değişiklikler yapan Atletico Madrid de Benfica’dan aldığı Joao Felix için 126 milyon avro vererek, şimdiye kadar La Liga’daki en pahalı transferi gerçekleştirdi.

Kırmızı-beyazlılar, transfere toplamda 206 milyon 500 bin euro harcayarak, Felipe Monteiro, Marcos Llorente, Renan Lodi ve Ivan Saponjic’i de kadrosuna kattı.

Madrid ekibi ayrıca Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Rodri Hernandez, Gelson Martins, Luciano Vietto, Bernard Mensah’ı satarak kasasına 313 milyon 600 bin euro para koydu.

Diğer yandan Avrupa futbolunda bu sezon şimdiye kadar gerçekleştirilen en pahalı 10 transferin 6’sı La Liga’da oldu.

126 milyon euroluk değeriyle Joao Felix, 120 milyon euro ile Antoine Griezmann ve 100 milyon euro ile de Eden Hazard ilk 3’te yer aldı.