La Casa De Papel’in 5. sezon yayın tarihi açıklandı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 6:17 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 6:17 pm

La Casa de Papel dizisinin 5. sezonundan ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Toplamda 10 bölümden oluşan son sezonun ilk kısmı 3 Eylül’de, ikinci kısmı ise 3 Aralık’ta yayınlanacak.

Hem Türkiye’de hem de dünyada büyük ses getiren, özellikle Netflix’te yayınlanmasının ardından geniş izleyici kitlesine ulaşan La Casa de Papel, mart ayında 4. sezonuyla ekranlara geri döndü. 3. sezonu hayranları tarafından bile pek beğenilmeyen dizi, 4. sezonuyla da benzer bir tablo çizdi ve yine tutarsızlıklarla dolu hikâyesiyle eleştirilerin odağında yer aldı. Ancak bu durum La Casa de Papel’in yine en çok konuşulan dizilerden biri olmasına engel olmadı.

Netflix’in en çok izlenen İngilizce olmayan yapımı olmaya devam eden La Casa de Papel, gördüğü bu yoğun ilgi sayesinde 5. sezon onayını da aldı. Netflix, aynı zamanda dizinin finalini yapacak olan 5. sezonun çekimlerinin tamamlandığı bilgisini 14 Mayıs tarihinde Twitter üzerinden yaptıkları açıklama aracılığıyla duyurmuştu. Şimdi ise dizinin iki parça şeklinde yayınlanacak olan 10 bölümlük son sezonundan ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.

İZLEYİCİYLE İKİ PARÇA HALİNDE BULUŞACAK

Úrsula Corberó (Tokio), Álvaro Morte (The Professor), Jaime Lorente (Denver), Miguel Herrán (Rio), Esther Acebo (Estocolmo), Itziar Ituño (Raquel Murillo) gibi isimler 5. sezonda da dizinin oyuncu kadrosunda yer alıyor. 5. sezonda onlara iki yeni isim katılıyor: bir diğer Netflix yapımı olan Sense8 dizisiyle dikkat çeken Miguel Ángel Silvestre ve İspanyol oyuncu Patrick Criado.

La Casa de Papel’in yeni sezonunda soygun hikâyesi yerini bir intikam hikâyesine bırakacak. Daha önce soygun için bir araya gelen ekip bu kez Nairobi’nin intikamını almak için toplanacak. Dizinin yaratıcısı Álex Pina, artık satranç oyununun yerini bir savaş stratejisine bırakacağını söylüyor. Pina, intikam arzusunun aksiyon dozunu daha da artıracağını ve son sezonun bugüne kadar çektikleri en heyecan dolu sezon olacağını ifade ediyor.

La Casa de Papel 5. sezonunun ardından ekranlara veda edecek olsa da izleyiciler spin-off dizileriyle bu karakterlerin maceralarına ortak olmaya devam edebilir. Pina, geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda La Casa de Papel’in çizgiromanlara oldukça benzer bir kimliği ve ruhu olduğunu, bu yüzden spin-off dizileri gibi pek çok ihtimalin söz konusu olduğunu söylemişti.

Álex Pina, diziyle ilgili yaptığı son açıklamalarda ise şu sözleri kullanıyor;

“Salgının ortasında 5. kısmı yazmaya başladığımızda, on bölümlük sezondan bekleneni değiştirmemiz gerektiğini hissettik ve ilk ciltte sezon finali veya dizi finali hissini yaratmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Son derece agresif bir tarzda çalışmaya karar verdik ve Çete’yi işin başına getirdik. 2. ciltte daha çok karakterlerin duygusal durumuna odaklanıyoruz. Bizi doğrudan ayrılmalarına bağlayan duygusal haritalarında bir yolculuğa çıkıyoruz.”

İki parça hâlinde yayınlanacak olan beşinci sezonun ilk beş bölümü 3 Eylül‘de, geriye kalan beş bölümü ise 3 Aralık‘ta yayınlanacak.