KYK’dan tepki çeken ‘kıyafet’ uyarısına yanıt! “Yanlış anlaşıldı”

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 7:52 am - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 9:48 am

Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere kıyafet “uyarısı” yapıldı. Yönetimin uyarısında, “Ahlak kurallarına uymayan, kişi veya toplumu tahrik ve rahatsız eden davranış ve eylemlerde bulunmalarına izin verilmeyecektir” ifadeleri yer alırken, yurt yetkililerinden ise “Öğrencilerimiz yanlış anladı” açıklaması geldi.

Sultanhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Yağcı’nın imzasıyla vekaleten müdürlük yaptığı KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda bir uyarı yapıldı. Kadın öğrencilere yönelik kılık ve kıyafet ile ilgili yasak kararları hem yurt giriş çıkışlarına asıldı hem de bloklarda anons edildi.

Yurt duvarlarına asılan yazıda, “Tedbirler gereği, öğrencilerin idare ve yurt içerisindeki lokanta, kantin ve diğer küçük işletmeler, çalışma veya spor salonları, balkon, teras, bahçe gibi ortak kullanım alanlarında, toplumda genel kabul görmüş ilkelere aykırı kılık ve kıyafetle dolaşmalarına genel ahlak kurallarına uymayan, kişi veya toplumu tahrik ve rahatsız eden davranış ve eylemlerde bulunmalarına izin verilmeyecektir” ifadeleri yer aldığı görüldü.

“ÖĞRENCİLERİMİZ YANLIŞ ANLADI”

Söz konusu uyarı öğrencileri rahatsız ederken, yurttaşlar da sosyal medyada yurt yönetimine tepki gösterdi. TELE1’in ulaştığı yurt yetkilileri, öğrencilerin kararı yanlış anladıklarını savunarak “Şu an herhangi bir kısıtlama yok” açıklamasını yaptı. Yetkililer, “Duyuru metninde yer alan ‘Toplumda genel kabul görmüş ilkeler’le kastedilen neydi?” sorumuzu ise demeç veremeyeceklerini belirterek yanıtsız bıraktı.

KYK müdürünün skandal paylaşımları! Atatürk’e hakaret, FETÖ’ye övgü, pedofili savunuculuğu…