KYK yurdunda 100 öğrenci zehirlendi!

Yayın tarihi: 22 Ekim 2021 Cuma 5:24 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma 5:24 pm

Bilecik’te Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan 100 üniversite öğrencisi mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

Bilecik Kredi ve Yurtlar Kurumları’nda kalan en az 100 üniversite öğrencisi dün gece yarısından sonra mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Bazı öğrenciler ise ambulansla hastaneye getirildi. Öğrencilerin yurtta yedikleri yemekten etkilendikleri belirtildi. Birçoğu ayakta tedavi edilen öğrenciler sabah saatlerinde taburcu edildi.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, gece saatlerinden itibaren hastaneye gelen öğrencilerin taburcu edildiğini ifade ederek, “Hastaların şikayet sebebi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince numune ve analiz çalışmaları devam etmektedir” dedi.

ÖĞRENCİLERİN YEDİĞİ YEMEKTEN NUMUNE ALINDI

Bilecik Valiliği, yedikleri yurt yemeklerinden midesi bozulan öğrencilerin taburcu edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, “Dün gece saatlerinden itibaren, vatandaşların karın ağrısı, bulantı ve kusma semptomlarıyla, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine başvuruları bulunmaktadır. Şuan için yatan hasta bulunmamakta olup, başvuran hastalar, tedavileri yapılarak taburcu edilmektedir.” ifadesine yer verdi.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya da sabah saatlerinde hastanede tedavi gören 2 öğrenciyi ziyaret ederek, “Konu Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Hastaların şikayet sebebi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince numune ve analiz çalışmaları devam etmektedir” dedi. Öğrencilerin yediği yemeklerden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince numune alındığı ve incelendiği belirtildi.