KYK yurduna İmamoğlu el attı

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 7:55 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 9:10 pm

Dün gece saatlerinde İstanbul Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda gerçekleşen öğrenci protestolarına destek veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrencilerin taleplerinin karşılandığını duyurdu. Öte yandan İBB Sözcüsü Murat Ongun bir açıklama yaparak “Öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor” dedi.

İstanbul Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda öğrencilere bıçaklı saldırıda bulunulduğu, yönetimin ise gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle protesto düzenlendi. Gece saatlerinde yapılan protestoda yemek fiyatları gibi çeşitli koşulları da protesto eden öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da destek verdi.

İBB TALEPLERİ KARŞILADI

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; öğrencilerin yemek, internet ve ulaşım gibi sorunlarına çözüm getirildiğini ifade etti. Buna göre yurda ücretsiz internet sağlandı, civardaki İETT otobüslerinin seferleri artırıldı, güvenlik için çeşitli önlemler alındı.

MURAT ONGUN: İNTERNET BAĞLANTISI ENGELLENİYOR

Konuyla ilgili İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan da açıklama geldi. Ongun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Derdiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek? Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil”

KYK yurdundaki protestoya İmamoğlu’ndan gece yarısı desteği