KYK bursu başvurusunda dikkat çeken üyelik sorusu

Yayın tarihi: 29 Ekim 2020 Perşembe 7:02 am - Güncelleme: 29 Ekim 2020 Perşembe 7:16 am

 KYK Burs ve Kredi başvurularında önceki yıllarda yapılan başvurularda bulunmayan Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllüler Platformu üyeliklerinin sorulması dikkat çekti.

E Devlet üzerinden burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler başvuru formunda yeni bir soruyla karşılaştı. Önceki yıllarda yapılan başvurularda bulunmayan “Gençlik Merkezleri’ne ve Genç Gönüllüler Platformu’na üye misiniz?” soruları dikkat çekti.

Üniversite öğrencilerinin burs ve kredi değerlendirmelerinde bu iki kuruma üyeliğin bir kriter olup olmadığı bilinmiyor. Adayların başvuru formunda bu alanı boş bırakma imkanı da bulunmuyor

Avcılar Gençlik Merkezi’nin sosyal medya hesabından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun AKP İl Başkanlığı ziyareti paylaşımı yaptığı da ortaya çıktı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
KYK Burs ve Kredi başvurularında öğrencilere Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllüler Platformu üyeliklerinin sorulması kafaları karıştırdı. Konunun gündeme gelmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılı açıklamada bulundu.

Bakanlığın yazılı açıklaması şöyle:

“Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurusuna katılan tüm gençlerimize teşekkür eder; başvuru esnasında gençlerimize yönelik yapılan anket çalışmasında yer alan bakanlığımıza ait gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkileyemeyeceğinin altını çizmek isteriz.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi formlarımızda yer alan gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorular, bilgilendirme amaçlı olup, gençlerimizin bakanlığımızın bu tür faaliyetlerine katılmaları doğrultusunda davet niteliğindedir.”

Gençlik Merkezleri ve Genç Gönüllüler Platformu nedir?

Genç Gönüllüler Platformu ise Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren bir platform. Platformun çalışmaları arasında Suriye’nin İdlib kentine yardım kampanyaları gibi faaliyetleri bulunuyor.