Kuzu etine yüzde 25 indirim geldi, karkas alım fiyatı arttı

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 3:36 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 3:36 pm

Et ve Süt Kurumu (ESK), kuzu etine yüzde 25 indirim yaptı. Kurum, karkas kuzu eti alım fiyatını da artırdı.

“Uzun kuyruklar oluyordu, o yüzden fiyat artırdık” diyerek Türkiye’nin gündemine oturan Et ve Süt Kurumu (ESK), piyasa regülasyonu çerçevesinde tedbirler aldığını açıkladı. ESK, ” Bu kapsamda; kuzu karkas alım fiyatı 88 TL/kg’dan 90 TL/kg’a çıkmıştır. İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı en az 92 TL/kg olarak belirlenmiştir. Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada 85 TL/kg‘dan ortalama 90-95 TL/kg’a yükselmiştir” dedi.

Kurum, 8 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/KG’den, primlerle 90 TL/KG’ye çıkardığını duyurdu.

Açıklamada, ESK’nin indirim kampanyasıyla üretici fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi bulunmadığının altı çizilirken kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerin kombina müdürlükleriyle irtibata geçmeleri gerektiği hatırlatıldı.

KARKAS ET NE DEMEK?

Karkas et terimi, bir hayvanın kesiminin ardından iç organlarının çıkarılarak sadece et kalmasına verilen isimdir. Karkas et üzerinde sadece yağ, kas, deri, kan damarı, sinir kısımlarını bulunmaktadır. Bu şekilde olan etlerin tümü karkas et olarak isimlendirilmektedir

Kapıyı dalla kilitlediler! Et ve Süt Kurumu da Kılıçdaroğlu’na kapandı