Kuzey Marmara’da katliam gibi zincirleme kaza! 10 ölü 61 yaralı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2023 Perşembe 8:07 am - Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe 2:39 pm

Kuzey Marmara otoyolu Sakarya mevkiinde 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü 61 kişi yaralandı Konuyla ilgili Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Öte yandan kazaya karışan araçlardan 6’sının sürücüsü gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkiinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını bildirdi. Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

 

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen kaza hakkında “Bu sabah 04.45 civarında kaza oldu. 10 civarında cenazemiz var, 54 civarında yaralımız var. Birinin durumu ağır. “Yaralılar hastanelere ulaştırıldı, araçlar kaldırılıyor” açıklamasını yaptı.

SAKARYA VARLİSİ: 7 YARALI AĞIR

Kazaya ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, “7 aracın karıştığı trafik kazasında Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul istikameti bölümünde maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 57 kişi de yaralandı. Yaralılarımızdan 7 kişinin durumu ağır ve orta. Diğerleri de hafif yaralı olarak bildirildi. 7 yaralıdan biri ameliyata alındı. Tüm ekipler olay yerinde. Jandarma, sağlık, belediye, otoyol şirketi, AFAD bu konu ile ilgili olan tüm ekipler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaralılar 10 farklı hastanede tedavi altına alındı. 2 yaralı Kocaeli’ye sevk edildi, diğerleri Sakarya’da. Olay yeri inceleme ekiplerimiz incelemelerine devam ediyor. Cumhuriyet başsavcımız ekibiyle birlikte olay yerinde. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları tamamlandıkça araçlar kaldırılıp yolun trafiğe açılması için de çalışmalar devam ediyor” dedi.

KAZAYA KARIŞAN 6 SÜRÜCÜYE GÖZALTI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, kazaya karışan 3 otobüs ve 1 tırın da bulunduğu 7 aracın sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildi. Sürücülerden 6’sı gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü hakkında ise tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacak.

FAHRETTİN KOCA SON DURUMU AKTARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 8’i ağır 59 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

(AA-İHA)

Kaynak: AA