Kuzey Marmara Otoyolu’nu işleten şirkete 6.8 milyon lira ceza

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 10:10 am

Kuzey Marmara Otoyolu‘nu işleten şirkete yolun kar yağışında kapanması nedeniyle 6,8 milyon lira ceza kesildi. 24 Ocak’taki otoyol geçiş ücretleri de iade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da 24 Ocak’ta etkili olan kar yağışı sırasında Kuzey Marmara Otoyolu’nun (KMO) bazı kısımlarının trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6 milyon 795 bin 957 lira ceza kesti.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda Kınalı-Yassıören (Kesim-1), Yassıören-Odayeri (Kesim 2), Habipler-Hasdal (Kesim-7) mevkilerini kapsayan yollar 18 saat trafiğe kapalı kalmıştı.

KMO İşletmesi’nden yapılan açıklamada, otoyolun “Kesim-1, Kesim-2 ve Kesim-7” mevkilerini kapsayan yollarını kullanan ve mağduriyet yaşayan tüm sürücülerden alınan otoyol geçiş ücretlerinin iade edildiği belirtildi.

Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi, Avrupa yakasında Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Asya yakasında KMO Anadolu Ooyolu İşletme A.Ş. olarak iki görevli şirketten oluşuyor. Şirketlerin yatırımcıları arasında Kalyon, Cengiz, Limak, Kolin, RSY İnşaat ve Pak Yatırım bulunuyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü Türkiye’nin yol durumunu açıkladı

İstanbul’da hayat durdu: Yollar kapandı, çatı çöktü, özel araçlar yasaklandı