‘Kuzey Kore lideri Kim Jong Un öldü’ muamması! Çin’den flaş hamle

Yayın tarihi: 25 Nisan 2020 Cumartesi 10:38 am - Güncelleme: 25 Nisan 2020 Cumartesi 3:18 pm

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un öldüğü iddiaları dünya gündemine oturdu. Çin’de yayın yapan HKSTV Hong Kong Televizyonu’nun müdür yardımcısı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un öldüğünü iddia etti. Kim Jong Un ile ilgili ölüm iddiaları devam ederken, Kim için Çin’den doktor heyeti gönderildiği ortaya çıktı. 1

Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un ölümle pençeleştiği iddiası uluslararası basınının gündemine oturdu.

Haftalardır ortada yok! ‘Kim Jong-un’un durumu ağır’

Bir süredir kameraların karşısına çıkmayan Kim’in, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olduğu ve durumunun ağır olduğu öne sürülmüştü. Kuzey Kore’den resmi bir açıklama yapılmasa da, dün sosyal medyada iddiaları bir adım öteye taşıyanlar 36 yaşındaki Kim’in hayatını kaybettiğini savundu.

Kim Jong-un hayatını kaybederse yerine kim geçecek? İşte o isim…

TRUMP İNANMAMIŞTI

Kim’in yerine geçecek kişi için spekülasyonlar yapılırken, Çin’den flaş bir adım geldi. Reuters’ın haberine göre aralarında doktorların da bulunduğu bir heyet, Kim’in durumunu netleştirmek için Kuzey Kore’ye gönderildi.

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer anlaşma nedeniyle zaman zaman gerilim yaşadığı Kim’in durumuyla ilgili iddialara inanmadığını söylemişti.

ABD’den Kim Jong Un çıkışı: Hedefimiz değişmez