Kuzenini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 12:14 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 12:14 pm

Ankara‘da Özgür T. adındaki kişi birlikte alkol aldıktan sonra kendisini eve bırakırken tartıştığı kuzeni Şükrü Kelekli’yi bıçakla öldürdü. Otomobilini alarak kaçan Özgür T. hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘yağma’ suçundan da 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara’da, Şükrü Kelekli ile kuzeni Özgür T.birlikte alkol aldı. Kelekli, kuzenini otomobil ile eve bırakırken ikili arasında tartışma çıktı. Özgür T., tartışma sırasında kuzenini bıçaklayıp, araçtan attı. Daha sonra kuzeninin otomobilini alarak kaçtı. Afyonkarahisar’da polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan Özgür T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın cinayetle ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Özgür T., hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘yağma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede Kelekli’nin, birlikte alkol aldıktan sonra kuzenini evine bırakmak için yola çıktıkları belirtildi. Özgür T.’nin, araçta tartışırken Kelekli’nin küfretmesi üzerine sinirlendiği ve kuzenini öldürdüğü ifade edildi. Sanığın, olaydan pişman olmadığını söylediği, bu yüzden talep edilen cezada indirim yapılmaması istendi. Sanık, Özgür T., Ankara 37’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

KPSS skandalı! ‘Ankara’da iki ciddi iddia konuşuluyor’