Kuyumcuyu soyan silahlı soyguncu kaçarken kendini vurdu

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 11:06 am - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 11:06 am

Adana’da silahla tehdit ettiği kuyumcudan 200 bin lira değerinde mal gasp eden Tarık Can Sevin, tutukluk yapan silahını doldurmaya çalışırken kendini bacağından vurdu. Olay yerinden kaçan Sevin ile suç ortağı B.K. (16) yakalanıp, tutuklandı.

Adana’nın Çukurova ilçesinde meydana gelen olayda yüzlerini kask ve kapüşonla gizleyen motosikletli şüpheliler Tarık Can Sevin ile B.K., iş yerinin önüne geldi. Kuyumcuya giren Sevin, silahını doğrulttuğu iş yeri sahibi Serbay Y.’yi “Altınları doldur, yoksa seni vururum” diye tehdit etti. Serbay Y., 200 bin lira değerindeki bilezik ve ziynet eşyalarını poşete doldurup, şüpheliye verdi. Sevin, kuyumcuya sakin olması yönünde sürekli telkinde bulunurken altınlarla birlikte dışarı çıktı. Kuyumcuya gözdağı vermek için havaya ateş açmak isteyen Sevin, tutukluk yapan silahını yeniden doldurmaya çalışırken kendini bacağından vurdu. Dışarıda bekleyen B.K.’nin motosikletine binen Sevin, olay yerinden kaçtı.

3 ŞÜPHELİ OPERASYONLA YAKALANDI

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini tespit etti. Ekipler operasyon düzenledikleri adreslerde Tarık Can Sevin ve suç ortağı B.K. ile motosikletin sahibi Can D.’yi (22) gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çalıntı 3 bilezik, 3 kolye, 3 bileklik ve 1 yüzük ele geçirildi. Emniyete götürülen şüpheliler suçlarını itiraf ederken, Can D. ise motosikleti arkadaşına emaneten verdiğini, olaydan haberinin olmadığını öne sürdü.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tarık Can Sevin ile B.K., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, Can D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hamas, İsrail tanklarını böyle vurdu