Kuyumcudan 700 milyon TL’lik vurgun! Mahallelinin altınlarını toplayıp kaçtı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 10:10 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 10:10 am

Adana’da 17 yıllık kuyumcu Atahan Kıyağa, mahalleliye “Altınlarınızı getirin çalıştırayım” dedi. Bir müddet de kar payı vererek güven kazandı. Yılbaşında ise iki dükkanını kapatıp kayıplara karıştı. 7 ay boyunca herkesi oyaladı. Birikimlerini kaptıran vatandaşlar şikayetçi oldu.

Adana’da 45 yaşındaki kuyumcu Atahan Kıyağa, mahalleliye “Altınlarınızı getirin size kar payı vereceğim” diyerek yaklaşık 700 milyon TL değerindeki altınlar ile kayıplara karıştı. Dolandırılan vatandaşlar kuyumcunun önünde eylem yaptı. Şikayetçi olan vatandaşlar, Kıyağa’nın bir an önce yakalanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

“BENİ BURADA TEHDİT ETTİLER O NEDENLE KAÇTIM”

Sabah’ta yer alan habere göre, altınlarını kaptıran vatandaşların ulaştığı kuyumcu, “Beni burada tehdit ettiler o nedenle kaçtım. Evim var, onu satıp paranızı vereceğim’ dedi. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen yaklaşık 700 milyon TL değerinde altını alıp ortadan kaybolan kuyumcu kimsenin parasını geri vermedi.

“MAHALLEDE 350-400 KİŞİ MAĞDUR”

Vatandaşlar polise giderek kuyumcudan şikayetçi oldu. Kuyumcunun dükkanının önünde toplanan vatandaşlar Kıyağa’nın yakalanmasını isteyerek eylem yaptılar. Kuyumcuya 2 kilogram altın veren Adem Mat (35), “17 yıldır mahallemizde kuyumculuk yapıyordu. Bize kar vaadi verdi. Bizde altınlarımızı verdik. Mahallede 350-400 kişi mağdur. Yaklaşık 700 milyon lira altınımızı alıp kaçtı” dedi.

“TELEFONLARIMIZI AÇMIYOR”

Yaklaşık 200 bin liralık altın veren Yıldız Ordu (37) ise, “7 Cumhuriyet altını, yüzük, küpe ve çeyrek altınlarımı verdim. Ancak şuanda ev sahibi beni evden çıkartıyor. Ben mağdurum. Telefonlarımızı açmıyor. Ben mahalledeki hırsızlıktan korktum, herkesin aklına uydum ama böyle mağdur oldum” diye konuştu.

Kağıthane’de kuyumcu dükkanı soygunu! 3 dakikada 5 kilo altın çaldılar