Başından vurulmuş olarak bulunan Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt helallik istemiş

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 11:12 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2021 Cumartesi 8:51 am

Aydın’ın Kuyucak ilçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, Didim’de ölü bulundu. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, kaymakamın başından vurulmuş  sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

HAKKINIZI HELAL EDİN MESAJI

2018 yılından bu yana Kuyucak Kaymakamı olarak görev yapan Yılmaz Kurt, akşam saatlerinde kendisine ait özel aracıyla Didim’e gittiği belirtildi. Kaymakam Yılmaz Kurt’un akşam saatlerinde koruması ve şoförüne “Hakkınızı helal edin” diye mesaj attığı öğrenildi.

Teknik takip sonucu Kaymakam Kurt’un aracı PTS kayıtlarına göre Didim’e gittiği tespit edildi. Jandarma, Yılmaz Kurt’un cesedini plajda buldu. Kurt’un beylik silahıyla intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kurt’un ölümüyle ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Didim’in Akbük sahilinde cansız halde bulunan Kaymakam Kurt için, Aydın Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Valiliğin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kuyucak kaymakamımız Yılmaz Kurt Didim ilçesi Akbük Mahallesi sahilinde 02.04 2021 günü saat 21.45 sıralarında ölü olarak bulunmuştur. Kaymakamımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

YILMAZ KURT KİMDİR?

Yılmaz Kurt, 1976 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu. İlk olarak 2001 yılında Kırklareli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etti. Kurt bu dönemde Tokat’ın Almus ve Niksar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerini üstlendi.

2005 tarihinde Ordu’nun Çatalpınar ilçesine kaymakam olarak atanan Kurt, daha sonra Erzincan/Kemaliye, Rize/Hemşin Kaymakamlığı, Hakkari Vali Yardımcılığı, Erzurum/Tortum Kaymakamlığı, Artvin Vali Yardımcılığı, Giresun/Eynesil Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2018 yılında Aydın/Kuyucak Kaymakamlığına atanan Kurt, 17 Eylül 2018 tarihinde göreve başlamıştı.